Is Friendweb.nl een goed alternatief voor Facebook?

In 2013 werd Friendweb opgericht door programmeur Martin Beek als alternatief voor het verdwenen Hyves en als Nederlands alternatief voor Facebook. Friendweb had in het jaar erop al meer dan 10.000 leden. In 2016 werd de site overgenomen door een andere eigenaar die, tegen de afspraken in, al na een jaar de stekker eruit trok.

In 2017 stopte Friendweb dus, vanwege gebrek aan nieuwe leden en concurrentie van andere netwerken, die overigens inmiddels in 2020 alweer verdewnen zijn. Inmiddels is Martin Beek weer de eigenaar van de domeinnamen en alle rechten. Vol goede moed wordt Friendweb nieuw leven ingeblazen.

WatZeggie had vorige week voor de zoveelste keer problemen op Facebook. Ditmaal had iemand een foto gerapporteerd die volgens hem kinderporno promoot. Oordeel zelf, wij gaan er niet al teveel woorden aan vuilmaken.

Al met al de reden waarom we wel voorzichtig aan het rondkijken naar alternatieven of aanvullingen voor de huidige Facebookpagina en waarom we e.e.a. aan het uitproberen zijn. Ook Friendweb. Binnenkort meer hierover, we houden je op de hoogte.

Wil je ondertussen zelf al kennismaken met Friendweb? Neem er dan eens een kijkje: friendweb.nl en zoek WatZeggie eens op.

Is Friendweb.nl een goed alternatief voor Facebook?
Schuiven naar boven