Hoe zit het als je NineForNews serieus neemt?

NineForNews, WorldUnity en Niburu noemen zichzelf alternatieve media die mensen wakker willen maken. Maar wat is dat eigenlijk, wakker maken? En waarom wakker maken? Zou het zo kunnen zijn dat ze liever hebben dat je blijft slapen en alleen maar geld aan je willen verdienen?

@fartsofthemind zocht het uit en nam NineForNews onder de loep:

Laten we eens kijken naar “Ninefornews”, een notoire bron van desinformatie die zich voordoet als “alternatief nieuwsmedium”. Onder andere pro-Russische oorlogspropagandist @JoostNiemoller citeert er gretig van. Wie zitten hier precies achter?

Als we kijken naar wat Ninefornews over zichzelf zegt staat er dat het geen platform is dat “waarheid” brengt. Dat is alvast een opmerkelijke constatering want dat impliceert dat de informatie die het brengt evengoed *onwaar* kan zijn. Iets dat “goed voelt” maakt nog geen feit.

Dus wie of wat gaat er schuil achter dit medium? Met een simpele whois lookup komen we uit bij “Innerworld Creation LLC”. Dit wijst op een zogeheten “Limited Liability Company”, gevestigd in de Verenigde Staten.

https://www.sidn.nl/whois?q=ninefornews.nl

Als we op de website van Innerworld Creation kijken blijkt dat ze nog een heleboel andere websites exploiteren, zowel in binnen- als buitenland. De onderwerpen variëren van snel slank worden tot hypnose, het tegengaan van opvliegers en snel miljonair worden. Zuivere koffie, ja…

Nader onderzoek wijst uit dat al deze websites – die elk allerlei hypnotgherapeutische sessies proberen aan te smeren – te herleiden zijn naar ene “Michel Lejeune”.

   

Wie is deze vent? We zoeken weer verder en stuiten dan op dit artikel waaruit blijkt dat “Michel Lejeune” eigenlijk Maurice Wasbauer heet en een doorgewinterde zwendelaar is die beweert mensen miljonair te maken of met hypnose zelfs kanker te verhelpen.

Maurice Wasbauer

N.A.M. Wasbauer (1966) noemt zich op het internet Michel Lejeune. Hij beweert een gecertificeerde hypnotherapeut te zijn, maar op zijn certificaten, die allemaal zijn vervalst, staat zijn artiestennaam. In werkelijkheid is hij een doorgewinterde oplichter die gebruik maakt van NLP-trucjes.

Ninefornews blijkt nu te zijn ontstaan vanuit een andere website, Niburu, die in 2014 aan Wasbauer is overgedragen door ene Anton Teuben. Niburu is een andere website die bol staat van de meest krankzinnige complottheorieën, van reptilians tot chemtrails.

Niburu

Niet te verwarren met de fictieve planeet Nibiru. Niburu is de naam van een website die gespecialiseerd is in het publiceren van artikels over onbestaande planeten en complotten, van chemtrails tot Reptilian aliens. Tevens is de naam een foute spelling van Nibiru, een fictieve planeet die in de meeste complottheorieën ook wordt geassocieerd met Planeet X.

De gemene deler is dat het grotere doel is om via al deze kanalen mensen zo veel mogelijk geld afhandig te maken, als niet via advertenties dan wel middels donaties of niet bestaande cursussen of alles-helende therapieën in de vorm van geluidsfragmenten.

Nepnieuws in de polder: Maurice Wasbauer van NineForNews

NineForNews, WorldUnity en Niburu noemen zichzelf alternatieve media die mensen wakker willen maken. Je vindt er zogenaamd het échte nieuws, dat mainstream media verzwijgen. Wie zijn de mensen achter het nepnieuws? ‘Het heeft niets te maken met klokkenluiden, maar met labiele mensen leegschudden onder het mom van donaties.’

Het mag dus duidelijk zijn dat Ninefornews niets meer is dan een ordinaire scam en in de verste verte niets te maken heeft met nieuwsgaring. Wie dit onder het mom van nieuwsbron aanhaalt is bovendien al helemaal niet serieus te nemen als “journalist”.

Interessant dossier voor @opgelicht, @debroervanroos of @keesvdspek?

Bijgaand nog een inzichtelijk artikel mbt. de eenkoppige “redactie” achter website. Want terwijl Wasbauer in Málaga (Spanje) vertoeft gooit Robin de Boer (redacteur, eindredacteur én hoofdredacteur) allerlei niet-geverifieerde info over de schutting.

Ufo’s in Volkel

De Navo besproeit ons met schadelijke stoffen om iedereen te versuffen – complottheorieën zijn meestal te mooi om waar te zijn. Toch is er steeds meer wantrouwen tegenover de overheid. ‘Ze zien dat er van alles onder de pet gehouden wordt.’

Hoe zit het als je NineForNews serieus neemt?
Schuiven naar boven