Trump erkent: ‘Ze hadden mij nooit president moeten maken!’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdagochtend (Nederlandse tijd) in een videoboodschap erkend dat hij eigenlijk helemaal niet gekozen had mogen worden tot president van de Verenigde Staten. “Als men ook maar even de moeite genomen had om te informeren bij mijn familie en vrienden en een beetje logisch had nagedacht, dan hadden ze kunnen weten dat ik helemaal niet geschikt ben voor dit ambt en dat het uiteindelijk zou aflopen zoals het nu aan het aflopen is”.

Dat is voor het eerst; sinds hij in 2016 gekozen werd heeft Trump altijd de indruk gewekt dat er nooit een betere president geweest is dan hij. Trump erkent trouwens niet zijn verkiezingsnederlaag, maar bevestigt dat er een nieuwe regering wordt gevormd. “Dit was trouwens allemaal niet nodig geweest als men mij niet vier jaar geleden had ingehuldig, een grote fout van de Amerikanen, een hele grote fout. Nu krijgen ze een flut-regering met een seniel oud mannetje aan het roer. Dom, heel erg dom!”.

Tenslotte schoof Trump in zijn videoboodschap alle beschuldigingen die tegen hem zijn geuit wat betreft de bestorming van het Capitol, eerder deze week, terzijde. “Die bestorming zou ook nooit zijn gebeurd als ik geen president was geweest. Ik heb geen enkele schuld. De Amerikaanse bevolking is de hoofdschuldige. Dan hadden ze maar niet zo dom moeten zijn vier jaar geleden!”

Trump erkent: ‘Ze hadden mij nooit president moeten maken!’

Deel dit!

0Shares
0
Schuiven naar boven