Rotterdamse Nederlands kampioen ‘stil in de lucht hangen’ pakt nieuw wereldrecord in de VS

De Rotterdamse Carolina Bengel (27) heeft op Clearwater Beach in Florida een nieuw wereldrecord ‘stil in de lucht hangen’ gevestigd. Met 14 minuten en 12 seconden stil in de lucht hangen mag zij zich nu niet alleen Nederlands kampioen noemen, maar vanaf vandaag ook wereldkampioen.

Het was een nek-aan-nek-race met de Jamaicaanse Carla Stillintheair, die na 14 minuut 9 het luchtruim al moest verlaten. Daarmee werd de kans voor onze Rotterdamse Carolina definitief omgezet in een feit.

Carolina zegt zo behendig geworden te zijn in haar sport doordat ze in Rotterdam eens een keertje vanaf de reling de Koopgoot was ingevallen. “Nood breekt wet. Het lukte me net voordat ik de grond raakte stil in de lucht te blijven hangen, waarna ik zonder kleerscheuren dit nare incidentje wist te overleven. Ik merkte wel meteen dat ik iets kon wat anderen niet konden en ben me verder gaan ontwikkelen”.

De salami die Bengel met haar wereldrecord won is voor haar broer. “Eerlijk is eerlijk,” zegt ze. “Zonder hem was ik nooit zover gekomen, want hij duwde me de Koopgoot in”.

Rotterdamse Nederlands kampioen ‘stil in de lucht hangen’ pakt nieuw wereldrecord in de VS

Deel dit!

0Shares
0
Schuiven naar boven