De bankslaper van ‘Het Oude Noorden’ mag bij de ING slapen

De bekende bankslaper van het Oude Noorden, die al weken wordt geteisterd door mensen van handhaving en eigenlijk niet meer op openbare banken mag slapen, heeft het aanbod gekregen van de ING om in hun fileaal in de Zwartjanstraat te komen slapen.

De man heeft geen vaste slaapplaats en slaapt op openbare bankjes in de wijk, hierdoor kreeg hij het steeds vaker aan de stok met handhaving, die de man nauwlettend in de gaten schijnt te houden. De ING zegt medelijden te hebben en bieden hem een slaapplek aan. “Daar moet hij natuurlijk wel wat voor terugdoen,” aldus een woordvoerder van de bank. “Zo moet hij elke ochtend openen, de boel schoonhouden, koffie klaarzetten voor het personeel, vegen en ‘s avonds voor het slapen gaan al het geld tellen. In ruil daarvoor hoeft hij zich niet meer druk te maken over overtredingen en handhaving en kan hij zichzelf nog steeds de bankslaper van Het Oude Noorden blijven noemen”.

Ondanks het riante aanbod is de man inmiddels alweer op een bankje elders in de wijk gesignaleerd.

De bankslaper van ‘Het Oude Noorden’ mag bij de ING slapen

Deel dit!

0Shares
0
Schuiven naar boven